Det är 2 år sen vi sa farväl till min "lilla Blå" minns rummet hur vi satt på golvet , och kramades mina tårar rann oavbrutet . Ska tända ljus nu ikväll, Saknar & Älskar dig min vän PUSS PÅ NOSEN

Visa hela inlägget »

I DAG SKULLE TYRAH FYLLT 4 ÅR, " MIN LILLA BLÅ" SOM JAG KALLADE HENNE FÖR.

EN UNDERBAR TIK, MINNS HENNES SMÅ ÖRON , SITT REJÄLA NOSPARTI SOM JAG FICK PUSSAR AV IN I DET SISTA.
MAMMA SKA TÄNDA LJUS BREDVID DIN URNA IDAG.

ÄLSKAR DIG !

Visa hela inlägget »

COMMITMENT´S LADY MILLION " ANASTACIA"
BIR & BIG-2
6 MÅNADERS TIKVALP FEMININ UTM HUVUD O UTTRYCK, VÄLANSATTA VÄLBURNA ÖRON. HÄRLIG BENSTOMME , BRA BRÖSTKORG, BRA BEN O TASSAR, UTM PÄLS O FÄRG.
RÖR SIG M, KRAFT & ENERGI
UTM TEMPERAMENT
DOMARE : LINDA STÄÄV

Visa hela inlägget »

Så har vi tillbringat några timmar i duschen och med blåsen. Det är ju dags i morgon igen för Anastacia, ska bli roligt, 9 st Chow Chow anmälda tii Ludvika utställningen.
Anastacias kullbror Brasse kommer bland annat. Få se om de är lik varann ; ) Diva  som bor på Kennel Nellwoods & Anastacia är jättelika.
Bjuder på en färsk huvudbild.

Visa hela inlägget »

 BIS på Avestavalpen med Anastacia, sug på den ni.  66 valpar var anmälda. Vi hade en fantastisk dag i Avesta i lördags, Dalarnas Kennel Klubbs årliga "Påskvalpen" . Vi dömdes av Hans Almgren , som verkligen gillade Anastacia. Och hon var som vanligt väldigt glad och ivrig att få visa upp sig.

Och som sagt BIS gick till Sifferbo, i år igen. Förra året vann min kära vän Monica H med sin Leonberger. Och jag har faktiskt blivit BIS där en gång tidigare, med min Cocker Candy.

Nu till helgen är det dags igen för utställning ABB utisen i Ludvika, ska bli jättekul med 9 st Chow Chow anmälda. Så det blir till att bada hund på fredag igen.


Visa hela inlägget »

Dagen började med huvudvärk, usch har inte tid för det nu. Jag ska ju bada Anastacia, inför helgens utställning i Avesta. Jag satt och tittade på förra årets bilder på mina tävlande. Älskade lilla Valencia, den sötaste av alla , min Danska Prinsessa blev ju BIR & BIG 3.
Charlie fick samma resultat.

Men nu är det alltså dags för Anastacia, jo jag fixade bad & blås idag, och huvudvärken försvann.. ett tag.
Det är så skönt att ha fräscha hundar. Men säg det som varar förevigt, när man äger en liten lortfia som genast skall ligga i sanden , dricka äckligt regnvatten m,m,

Fast det visste jag ju om, men å andra sidan, Vem vill grooma sin hund i morgon Fredagen den 13:e ?

Visa hela inlägget »

Valencia har blivit en Änglahund. Vi har stor sorg, tårar rinner dag som natt på våra kinder. Min Vackra Danska Prinsessa, som älskade att ligga i mitt knä för att se på Tv. Pussade mig i hela ansiktet, för att visa sin kärlek. Så go och glad.
Det finns ingen rättvisa, Varför ska vi drabbas igen ? Jag satsar, planerar men genast ska det hända nåt skit.
Jag har varit med förr med just hudproblem. Hur roligt är det att se sin vän bli mer och mer pälslös, se skabbig ut, från att vara den allra största pälsboll jag haft ?
Se hennes ansikte som får mer och mer kala fläckar. Man gråter och Valencia pussar, och undrar     - Varför är du ledsen mamma ? När jag i mitt hjärta vet vad som väntar, igen.

 

Man avvaktar för att se om det "vänder", men icke. Badar henne för att göra henne fräsch med milt allergi schampoo, men det håller inte många veckor innan jag ser fler symptom och hennes päls och hud ser ännu värre ut.
Hjärtat slits sönder, man vill egentligen inte ringa Djurkliniken riktigt än, men vad har jag för rätt att inte göra det ?
Vet inget värre än djurägare som inte tar tag i sjukdomar och misstanke om sådana.

Jag läser och läser allt, jag kan komma över ser på bilder och jämför. Jag tar egna bilder och dokumenterar det jag kan.

Det är precis en vecka sen, jag vaknar med huvudvärk. Vet att kl 11.00 ska vi vara hos hudspecialisten. Jag skärper mig för att inte visa hundarna och Valencia att nåt ska ske. Hon hoppar in i sin hundbur, och jag håller på att bryta i hop.
Jävla förbannades helvetes sjukdomar !!

Jag har en hel bunt med dokument, sen jag behandlade min "Lilla Blå"  Ingen människa orkar hålla på så som man ska vid allergier och hudsjukdomar. Jag har fortfarande kvar sprutorna och vaccinet, jag gav Tyrah. 3000:- för 10 Ml, Cortisontabletter, bilder på Tyrah när hon fick en hemsk reaktion på vaccinet, och fick sina ögon ihopsydda. Hennes öppna sår på kroppen, såg ut som nån försökt skära upp henne i sidan med en kniv.
Städa allt med klorin flera gånger i veckan, i hela huset. Hon fick absolut inte vara ute efter ett skönt sommarregn, med sin flock. Det var bara lite av den storyn.
Så innan ni börjar döma, eller haft egna såna erfarenheter, tänk efter om Ni orkat ?

Vet. tog alla prover och Biopsi, som jag krävde. Sen fick Valencia somna in, jag höll hennes tassar pussade hennes nos. Kramade min älskade Prinsessa och tog farväl. Jag viskade i hennes öra att leka med Tyrah tills vi ses igen..

Visa hela inlägget »

Då så har Anastacia badat och fönats torr inför söndagens utställning i Rättvik.

Självklart skötte hon sig , inga konstigheter med vare sig duschkabin, eller blåsen.

Jag lägger alltid en halkmatta på golvet i kabinen så att de står stadigt, och sen blir det att stå på trimbordet för att fönas torr.

Jag kan ju säga att Ananstacia blev jättefin, och det ska bli jätteroligt att ställa henne för första gången.

Nytt koppel och halsband är inköpt, eftersom de andra blivit för små *fniss*

Visa hela inlägget »

I lördags åkte jag Anna-Lena Karlsson och Kerstin Andersson till Ramstalund i Uppsala för Chow Chow Ringens årsmöte.

Vi började med att fika, kalasgoda smörgåstårtor kaffe och annat gott. 

Dagordningen gick relativt snabbt av Putte, som är en återkommande Ordförande på möten.

Lite ändring av styrelsen, var väl det största ändringar i år, men även att inlämnade motioner gick igenom.

Så blev det Utdelning av priser. Årets Chow , Vandringspriser och Hederspriser m.m.

 

Min underbara Se Uch Fun-Hai´s Ohl-Gha tilldelades 2 st Vandringspriser.

** Bästa Röd Långhår Svenskuppfödd och Svenskägd **

** CCR Reg 7 Årets Bästa tik **

Visa hela inlägget »

http://www.messinidesign.blogspot.com/

 

Visa hela inlägget »