Ett år sedan

I dag är det ett år sedan vi tog farväl av Tyrah, efter en kamp med svåra allergier och lite andra olika krämpor. Efter många veterinärbesök och prover sen dagen hon fyllde 1 år , och samtidigt som röntgen gjordes.


Jag behandlade henne med Immunterapi. dvs jag gav henne sprutor själv, efter blivit lärd av veterinär på Falu Djursjukhus. Ingen dröm direkt när man själv haft sprutfobi samt att behandla sin egen hund. men tyvärr  reagerade Tyrah även på detta så det blev Cortison istället. Chowen har en tjock hud dessutom. Vet inte om så många vaccinerat sina egna, men man får sticka till ordenligt.


Reaktionen blev en kraftig sådan, hela hennes ansikte svullnade igen, så Veterinär  fick lova att sy i hop blinkhinnorna för att rädda ögonen från skador. Så hon gick här med igensydda ögon till svullnaden gett med sig. Då såg jag verkligen vilket teamwork flocken hade , för att hjälpa henne ute i trädgården att ta sig fram. Otroligt !

 

Finns nog ingen ras som är så tålig som en Chow Chow, men till sist fick även Tyrah nog, och jag lyfte luren och ringde det värsta jävla samtal man kan tänka sig.

Vem har rätt att avgöra dag ? I dag ska du DÖ, för att jag har ringt och beställt tid. Usch fy fan : (

Men det är mitt jäkla ansvar som djur/ hundägare att den dagen det behövs ett sånt tragiskt beslut, MÅSTE man ta det.

 

Tyrah hoppade in i bilen, som hon verkligen tyckte om att åka. Man försöker hålla sig stark, men hur lätt är det ? Vi fick tid på kvällen, ett nedsläckt rum , med tänt ljus, filtar på golvet, där jag satt med henne, pussade och kramade talade lugnt medans tårarna flödade på hennes päls.

 

Jag lovade henne att hon skulle få komma hem igen, till oss i en Urna. Hem till sin flock och familj som älskat henne så mycket.

Röntgen ja Bästa resultat  HD AD O , Vad hjälpte det ?

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » 2 år har gått:  ”Gott Nytt År på er!!! & så får vi säga Gott Nytt År till alla underbara Ängla vo..”

  • Katta » Min Prinsessa:  ”Åh vad jobbigt!! Tårarna rinner trots att jag aldrig träffat henne. Men jag vet ..”

  • Gunilla » Min Prinsessa:  ”Ja, nog får man tårar i ögonen när man läser det du skriver, Ursch vad hemskt m..”

  • Anna-Lena » Min Prinsessa:  ”Styrke kramar till min vän. Får tårar i ögonen när jag läser, även fast jag reda..”

  • Anna Vikström » Min Prinsessa:  ”Sara jag lider verkligen med dig, tårarna rinner när jag läser det du skriver. F..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-